TERMENI ȘI CONDIȚII - REINA BIJOU

   

  INFORMAȚII GENERALE 


  Site-ul -  www.reinabijou.ro este proprietatea  S.C. REINA BIJOU S.R.L., cu sediul social în Focșani, str. Cîmpului, nr. 8,Vrancea înregistrat la  Registrul Comerțului  sub numarul J39/245/2010, cod unic de înregistrare fiscala (CUI )  RO27060012.

  Folosirea, vizitarea, rezervarea sau cumpărarea produselor de pe acest site, implică acceptarea termenilor și condițiilor cuprinse în acest document. Pentru folosirea, în cele mai bune condiții a site-ului www.reinabijou.ro se recomandă citirea completa a documentului.

  Site-ul www.reinabijou.ro oferă o colecție impresionantă de bijuterii cu diamante și pietre prețioase fiind administrat  și întreținut de către  S.C. REINA BIJOU S.R .L 


  COLECTAREA DE INFORMAȚII PERSONALE


  S.C. REINA BIJOU S.R.L  și www.reinabijou.ro aplicăm cele mai înalte standarde privind colectarea de informații personale ale Clienților/Utilizatorilor iar  informațiile legate de contul clientului, tranzacții și corespodență sunt utilizate cu maximă discreție. Singurele informații personale ce sunt colectate de www.reinabijou.ro sunt cele furnizate de către Utilizator / Client cu acordul acestora.

  Anumite servicii din site necesită furnizarea anumitor informații personale; acestea vor fi folosite numai în scopul pentru care au fost furnizate și/sau pentru comunicările dintre site și clienții săi, atunci când acestea sunt necesare precum: preluarea unei comenzi, confirmarea unei comenzi, reduceri de preț, promoții și produse noi .

  www.reinabijou.ro  nu va divulga informațiile personale ale Utilizatorilor / Clienților ce sunt colectate pe site nici unei terțe persoane neautorizate. Aceste informații pot fi însă divulgate autorităților legale autorizate să verifice tranzacțiile comerciale, numai la solicitarea justificată a acestora.

  www.reinabijou.ro  poate furniza doar unor persoane competente informații și statistici în legătură cu numărul, profilul sau alte caracteristici ale Utilizatorilor/ Clienților săi, în scopul analizării statistice a acestora, aceste informații nu vor include date de identificare personală.


  DEFINIȚII ȘI TERMENI 


  Vânzător – Reina Bijou sau orice partener din Reina Bijou Marketplace.

   

  Cumpărător – poate fi orice persoană fizică care are vârsta peste 18 ani sau persoană juridică sau orice entitate juridică care își face un Cont pe www.reinabijou.ro  și efectuează o Comandă. 

   

  Client – reprezintă orice persoană fizică care are vârsta peste 18 ani sau persoană juridică care are sau obține acces la CONȚINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispoziție de către Reina Bijou (electronic, telefonic, etc) sau în baza unui acord de utilizare existent între Reina Bijou și acestă și  care necesită crearea și utilizarea unui Cont.

   

  Utilizator – orice persoană fizică care are vârsta peste 18 ani sau persoană juridică înregistrată pe Site, care prin finalizarea procesului de creare a Contului, și-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din secțiunea Termeni și condiții generale.

   

  Nickname – pseudonim prin care un anumit Utilizator / Client / Cumpărător poate adauga conținut pe Site. Nickname-ul este asociat informațiilor din Site ale Utilizatorului / Clientului / Cumpărătorului sub denumirea de “Nume Utilizator”.

   

  Cont – secțiunea din Site formată dintr-o adresă de e-mail și o parolă care permite Cumpărătorului transmiterea Comenzii și care conține informații despre Client / Cumpărător și istoricul Cumpărătorului în Site (comenzi, facturi fiscale, garanții, bunuri, etc.). Utilizatorul/ Clientul este responsabil și se va asigura ca toate informațiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete și actualizate.

   

  Favorite – secțiune din Cont care permite Cumpărătorului/Utilizatorului să își creeze Liste cu Bunuri și Servicii pe care dorește să le urmărească în vederea unei eventuale achiziții folosindu-se de serviciul oferit de către Vânzător de urmărire a Bunurilor și Serviciilor prin primirea de Comunicări Comerciale din partea acestuia.

   

  Lista – secțiunea din Favorite în care Cumpărătorul / Utilizatorul poate adăuga Bunuri sau Servicii pe care dorește să le urmăreasca în vederea unei eventuale achiziții și pe care, ulterior le poate șterge sau le poate adauga în coșul de cumpărături („Coșul meu”).

   

  Listele pot fi:

  • Publice: orice Client / Cumpărător / Utilizator poate vizualiza Lista Cumpărătorului / Utilizatorului în cazul în care acesta a distribuit-o pe rețelele de socializare (Facebook, Twitter și Google+) sau dacă accesează profilul public al Cumpărătorului / Utilizatorului din Site. Listele sunt publice, iar Cumpărătorul/Utilizatorul are posibilitatea de a le seta ca private oricând, direct din Contul sau, secțiunea Favorite;
  • Private: acestea pot fi vizualizate numai de titularul Contului. Cumpărătorul / Utilizatorul are posibilitatea de a le seta ca și publice oricând, direct din Contul său, secțiunea Favorite.

  Coșul meu – secțiune din Cont care permite Cumpărătorului / Utilizatorului să adauge Bunuri sau Servicii pe care dorește să le achiziționeze la momentul adăugării sau la un moment ulterior; în  cazul în care Bunurile sau Serviciile nu sunt achiziționate la momentul adăugării prin efectuarea Comenzii, Cumărătorul / Utilizatorul va beneficia de serviciul oferit de către Vânzător de urmărire a Bunurilor și Serviciilor prin primirea de Comunicări Comerciale din partea acestuia.

   

  Site – magazinul online găzduit la adresa web www.reinabijou.ro  și subdomeniile acestuia.


  Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Cumpărătorul transmite Vânzătorului, prin intermediul Site-ului intenția sa de a achiziționa Bunuri și Servicii de pe Site.

   

  Bunuri și Servicii – orice produs sau serviciu listat pe Site, inclusiv produsele și serviciile menționate în Comanda, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumpărător ca urmare a Contractului încheiat.

   

  Campanie – acțiunea de a expune în scop comercial, un număr finit de Bunuri și/sau Servicii având un stoc limitat și predefinit, pentru o perioadă limitată de timp stabilită de către Vânzător.

   

  Contract – reprezintă contractul la distanță încheiat între Vânzător și Cumpărător, fără prezența fizică simultană a Vânzătorului și a Cumpărătorului.

   

  Conținut – reprezintă:

  • toate informațiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
  • conținutul oricărui e-mail trimis Cumpărătorilor / Utilizatorilor de către Vânzător prin mijloace electronice și/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
  • orice informație comunicată prin orice mijloc de către un Angajat al Vânzătorului, Cumpărătorului, conform informațiilor de contactare, specificate sau nu de către acesta;
  •  informații legate de Bunurile și/sau Serviciile și/sau tarifele practicate de Vânzător într-o anumita perioadă;
  •  informații legate de Bunurile și/sau Serviciile și/sau tarifele practicate de către un terț cu care Vânzătorul are încheiate contracte de parteneriat, într-o anumită perioadă;
  • date referitoare la Vânzător, sau alte date privilegiate ale acestuia.

   

  Review – o evaluare scrisă de către deținătorul sau beneficiarul unui Bun sau Serviciu, evaluare redactată pe baza experienței personale și capacității acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune dacă Bunul sau Serviciul respectă sau nu specificațiile menționate de către producător.

   

  Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfacție a unui Utilizator/Client/Cumpărător față de un produs. Rating-ul se exprimă sub formă de stele, fiecare Bun putând primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfacție va fi asociat întotdeauna review-ului scris de Utilizator / Client / Cumpărător asupra unui Bun sau Serviciu.

   

  Comentariu – apreciere sau observație cu scop critic, pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.

   

  Întrebare – formulă de adresare către alți Utilizatori / Clienți / Cumpărători cu scopul de a obține informații despre Bunurile sau Serviciile din pagina respectivă.

   

  Răspuns – informație scrisă care este transmisă Utilizatorului / Clientului / Cumpărătorului care a adresat o Întrebare în Site, în pagină unui anumit Bun. Răspunsul reprezintă o explicație oferită de un Utilizator / Client / Cumpărător unui alt Utilizator / Client / Cumpărător în cadrul unei discuții.

   

  Document – prezentele Termeni și Condiții.

   

  Comunicări Comerciale – orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.)  conținând informații generale și tematice, informații cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ați achiziționat, informații cu privire la oferte sau promoții, informații referitoare la Bunuri și Servicii adăugate în secțiunea “Cont/Coșul meu” sau secțiunea  “Cont/Favorite” precum și alte comunicări comerciale cum ar fi cercetări de piață și sondaje de opinie.

   

  Tranzacție – încasarea sau rambursarea unei sume rezultată din vânzarea unui Bun și/sau Serviciu de către Reina Bijou, Cumpărătorul, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de către Vânzător, indiferent de modalitatea de livrare.

   

  Taxa de timbru verde – valoarea exprimată în lei, plătită de către Vânzător către societatea autorizată cu preluarea operațiunilor de colectare, transport și valorificare/reciclare a deșeurilor echipamentelor electrice și electronice, astfel cum este prevăzut de legislația în vigoare.

   

  Specificații – toate specificațiile și/sau descrierile Bunurilor și Serviciilor așa cum sunt precizate în descrierea acestora.

   

  Plata cu 1 click – serviciul de plată prestat de către procesatorul de plăți integrat în Site, pus la dispoziția Clienților, Utilizatorilor și/sau Cumpărătorilor prin intermediul Site-ului în vederea efectuării unei plăți cu cardul on-line.

   

  Token – număr criptat unic asociat cardului de plată al Cumpărătorului după efectuarea unei plăți on-line și care va putea fi utilizat de către Cumpărator pentru autorizarea Tranzacțiilor prin serviciul NETOPIA Payments.


  CONFIDENȚIALITATE 


  Vânzătorul va păstra confidențialitatea informațiilor de orice natura pe care Cumpărătorul / Clientul i le furnizează. Prin intermediul site-ului, REINA BIJOU colectează următoarele informații cu caracter personal : ( nume, prenume, vârstă, adresă de e-mail, adresa de livrare, telefon), nume de utilizator și parola, comentarii și alt conținut furnizat de către Client / Cumpărător, date de localizare ( adresă de IP și adresă de livrare).

  Aceste informații vor fi folosite pentru a evalua și a îmbunătăți calitatea servicilor dar și a produselor, pentru a comunica cu Utilizatorul / Clientul  prin intermediul telefonului mobil și a e-mailului dar și pentru a răspunde solicitărilor Clientului / Utilizatorului.


  POLITICA VÂNZĂRILOR ONLINE


  Toate prețurile produselor prezentate pe Site-ul nostru  sunt exprimate în lei (RON) și includ T.V.A.

  Orice Utilizator/ Client  poate folosi Site-ul pentru a plasa o comandă către Vânzător.

  Utilizatorul/ Clientul  poate comunica cu Vânzătorul  prin intermediul adreselor de e-mail și a numerelor de telefon menționate în secțiunea Contact sau Magazine fizice. Vânzătorul are libertatea de a utiliza datele primite de la Utilizator/ Client, conform politicii de confidențialitate, în scopul realizării de studii de caz, profil de client, comportament client în vederea îmbunătățirii serviciilor.

  În condițiile prevăzute de lege, prețul Bunurilor electronice afișat pe Site, include Taxa de timbru verde. În cazul în care Utilizatorul / Cumpărătorul solicită detalii cu privire la suma exactă adăugată la prețul Bunului, acesta va contacta Departamentul de Relații cu Clienții Reina Bijou.

   În cazul unui volum de trafic neobișnuit de mare provenit din partea unei rețele de internet, Reina Bijou își rezervă dreptul de a cere Utilizatorilor / Cumpărătorilor introducerea manuală a codurilor de validare de tip captcha, în vedere protejării informației din cadrul Site-ului.

  În cazul plăților online Vânzătorul nu este/nu poate fi făcut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumpărător, incluzând comisioanele de conversie valutară aplicate de către banca emitentă a cardului acestuia, în cazul în care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru această acțiune o poartă numai Cumpărătorul.

  Toate informațiile folosite pentru descrierea Bunurilor și/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentări multimedia / etc.) nu reprezintă o obligație contractuală din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.


  COMANDA 


  Clientul / Cumpărătorul realizează o comandă prin adăugarea produselor în coșul de cumpărături și finalizarea comenzii la efectuarea plății, alegând una din metodele specificate pe site.

  Fiecare produs adăugat în coșul de cumpărături este disponibil pentru achiziție în măsură în care acesta se află pe stoc la momentul respectiv. Adăugarea unui produs în coșul de cumpărături, fară a finaliza comanda nu reprezintă înregistrarea comenzii și nici rezervarea automată a produsului.

  Prin completarea formularului de comandă și finalizarea plații, Cumpărătorul își asuma răspunderea ca toate datele furnizate sunt corecte și complete în momentul achiziției.

  Prin finalizarea procesului de comandă, Clientul / Cumpărătorul consimte că vânzătorul îl poate contacta prin toate mijloacele stipulate, atunci când situația o va impune.

  Pentru situațiile în care banca emitentă a cardului Clientului / Cumpărătorului nu acceptă plata – în cazul plații online, sau datele furnizate de Client / Cumpărător sunt eronate sau incomplete, Vânzătorul are  dreptul de a anula comanda. Acesta va emite spre Client/ Cumpărător o notificare și va fi eliberare de răspundere  de orice obligație ulterioară.  PRODUSELE SI SERVICIILE OFERITE - Politica de prețuri/ facturare


  Produsele comercializate prin intermediul REINA BIJOU  sunt noi, ambalajul este original, în momentul livrării produsului/ produselor ele  vin însoțite de factură fiscală și certificat de garanție conform legislației în vigoare. Produsele și serviciile oferite de către REINA BIJOU sunt oferite în condițiile respectării prevederilor prezentului document dar și în limita stocului disponibil.

  După finalizarea Comenzii, Vânzătorul va emite către Client / Cumpărător o factură pentru produsele livrate, în baza datelor furnizate de Client/ Cumpărător, conform legislației în vigoare. 

  Datele furnizate de Client/ Cumpărător trebuie să conțină: nume, prenume, adresa, datele fiscale ( doar pentru societăți). 

  Consimțământul tău cu privire la preluarea datelor cu caracter  personale ce îți aparțin este voluntar. Cu toate acestea, în cazul în care refuzi să îți exprimi acest consimțământ, emiterea documentelor solicitate va deveni imposibilă. 

  Prețurile afișate pe site-ul www.reinabijou.ro sunt actualizate periodic și sunt purtătoare de TVA. Prețul de achiziție  a produselor sunt  tipărite pe factură, în momentul confirmării comenzii sau în cazul comenzilor cu plată online direct cu cardul de credit prețul de achiziționare a produselor va fi cel publicat pe site în momentul achiziției. 

  Imaginile publicate pe site sunt imagini reale ale produselor comercializate. 

  Prețurile sunt afișate pe site în LEI (RON) .

  În cazul în care aceste informații sunt indisponibile mai mult de 48 (patruzecișiopt) de ore în Cont, te rugăm să ne sesizezi acest aspect pe adresa de mail: contact@reinabijou.ro  iar livrarea va fi efectuată numai după confirmarea de primire a plății. 


  PREȚ  


  Vânzătorul va oferi informații corecte privind prețul și caracteristicile produselor. Este posibil ca unele caracteristici și/sau prețuri să fie greșite dintr-o eroare umană. 

  În cazul în care Clientul / Cumpărătorul plasează o comandă în care produsul are prețul greșit, Vânzătorul are dreptul să anuleze Comanda Clientului / Cumpărătorului.


  PLATA  PRODUSELOR


  Produsele comandate de pe site-ul www.reinabijou.ro trebuie să fie achitate integral, în caz contrar nu se va efectua livrarea produsului/produselor. Plata produselor ce sunt comandate de pe site-ul REINA BIJOU conform  " Termeni și Condiții " se poate efectua în avans S.C. REINA BIJOU S.R.L   își rezervă dreptul ca în anumite cazuri să solicite plata produselor în avans. Plata în avans se poate realiza prin cardul de credit, dovada plății trebuie trimisă la adresa de e-mail contact@reinabijou.ro


  LIVRAREA  BUNURILOR 


  Termenul de livrare a produselor achizitionate/cumpărate  este 2 - 3 zile lucrătoare .

  nzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a produsului / produselor pentru o manipulare optima și transmiterea documentelor necesare livrării.

  Vânzătorul va efectua livrarea Bunurilor și Serviciilor numai pe teritoriul României.

  În cazul în care clientul nu este găsit la adresa menționată, în intervalul orar stabilit de comun acord, curierul nostru va reveni încă o dată după ce reușește sa ia contact cu acesta, după care comanda va fi anulată și produsul returnat la sediu, clientul urmând să suporte costurile unei noi livrări, indiferent de valoarea produselor comandate.


  GARANȚII


  Toate Bunurile comercializate de către Reina Bijou, cu excepția Bunurilor resigilate, beneficiază de condiții de garanție conform legislației în vigoare și politicilor comerciale ale producătorilor. Bunurile sunt noi (excepție Bunurile resigilate), în ambalajele originale și provin din surse autorizate de fiecare producător în parte.Toate produsele comercializate de Vânzător beneficiază de condiții de garanție conforme legislației în vigoare pe teritoriul României.

   În cazul Bunurilor vândute și livrate de Reina Bijou prin partenerii Marketplace, Clientul/Cumpărătorul va primi la livrare pentru fiecare Bun care beneficiază de garanție un certificat de garanție cu toate detaliile centrului de service care asigura reparațiile pe durata termenului de garanție. Garanția Bunurilor achiziționate prin intermediul Reina Bijou de la partenerii Marketplace este asigurată de către service-ul autorizat menționat pe certificatul de garanție aferent Bunului sau de către Vânzător.

  Pentru o corecta comunicare a certificatului de garanție aferent Bunului din Comanda, Clientul/Cumpărătorului îi revin obligațiile de a-și actualiza ori de câte ori este cazul datele din Contul sau și să acceseze informațiile și documentele aferente fiecarei Comenzi, existente în Cont.

  În cazul certificatelor de garanție emise de producători, Bunul reclamat defect în perioada de garanție trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service menționat în certificat. Acest centru autorizat de producător va prelua întreaga responsabilitate a rezolvării garanției.

  Pentru bijuteriile încrustate cu pietre, în cazul desprinderii / căderii acestora în perioada de garanție, vânzătorul le va înlocui gratuit, într-un termen de 15 zile, numai în situațiile în care acest lucru nu este imputabil cumpărătorului. Garanția nu include deteriorările provocate bijuteriei din cauza nerespectării indicațiilor menționate în cadrul certificatului, a accidentelor, a neglijenței, a utilizării necorespunzătoare a acesteia sau a altor factori care nu au legătură cu defectele de material sau de manoperă.

  Reparațiile pentru produsele aflate în termen de garanție vor fi efectuate gratuit în termen de 15 zile, în condițiile prevăzute de art. 12 (1) din OUG nr. 140/2021, dacă se confirmă faptul că un defect de manoperă a reprezentat cauza unei asemenea deteriorări.


  CARACTERISTICI ERONATE


   Înregistrarea unei comenzi în care produsul are caracteristicile eronate  fie dintr-o eroare umană sau tehnică, Vânzătorul va depune toate eforturile pentru a livra un produs cu caracteristici asemănătoare produsului comandat. Dacă  Clientul /Cumpărătorul nu va fi de acord cu această soluție, Vânzătorul are dreptul de a anula această comandă.


  TRANSFERUL PROPRIETĂȚII BUNURILOR


  Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferată la livrare, după efectuarea plății din partea Clientului/ Cumpărătorului în locația indicată în Comanda ( înțelegând prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factură fiscală în cazul livrărilor efectuate de personalul Vânzătorului).

   

  POLITICA DE RETURNARE: 


  Pentru achizițiile efectuate online Clienții/ Cumpărătorul beneficiază de o perioadă de 15 zile pentru retur. Costul transportului de retur urmând sa fie suportat de tine la tariful practicat de GLS. Dacă lucrezi cu o altă firmă de curierat și dorești să trimiți returul prin această firmă sau dacă dorești să returnezi bijuteria direct la noi în magazin, te rugăm să ne precizezi acest lucru în scris. Dacă se  dorește înlocuirea bijuteriei cu o alta, se va înregistra schimbul de colete iar costul de livrare fiind suportat în acest caz de noi.

  Înainte de expirarea perioadei de retragere, Cumpărătorul îl va informa pe Vânzător de intenția sa de retragere din contract prin transmiterea unui e-mail.

  •  IMPORTANT

  Nu vor fi acceptate pentru returnare bijuteriile purtate, bijuteriile care prezintă urme de uzură datorate manevrării defectuoase, urme de lovituri, zgârieturi sau orice deteriorări vizibile sau bijuteriile care nu sunt însoțite de ambalajul original și factura doveditoare, transmisă la achiziție prin e-mail sau curier.

  Bijuteriile personalizate, datorită faptului că sunt create și produse la comandă, nu pot fi returnate (în conformitate cu legislația în vigoare). Bijuteriile care sunt create și realizate doar la comandă nu pot fi returnate.

  Clientul / Cumpărătorul nu va putea să mai returneze produsul cumparat și/sau nu va pretinde alte despăgubiri în situațiile următoare: 

  1. Cererea de returnare a produsului achiziționat este facută după termenul de 15 zile ;
  2. Produsul care este returnat nu este în aceeași stare în care a fost livrat;
  3. Produsul a fost purtat și prezintă semne de zgârieturi sau este modificat. 

  Clientul / Cumpărătorul  o sa fie informat fie prin e-mail sau telefonic dacă produsul este returnabil și dacă există costuri în caz de retur. 

  Vânzătorul îi  va rambursa Clientului/Cumpărătorului suma primită în decursul a 15 de zile  de la data la care este primit coletul, prin transfer bancar în contul IBAN specificat de Client / Cumpărător.

  Solicitarea de retur va fi efectuată de către Client/ Cumpărător.


  RĂSPUNDERE


  Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Clientul/ Cumpărătorul sau oricare terță parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către Vânzător a oricărei din obligațiile sale conform Comenzii și pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor și Serviciilor după livrare și în special pentru pierderea acestora.

  Prin crearea și utilizarea Contului, Utilizatorul/ Cumpărătorul își asumă răspunderea pentru menținerea confidențialității datelor de Cont (user și parolă) și pentru gestionarea accesării Contului, și în măsura permisă de legislația în vigoare, este responsabil de activitatea derulată prin intermediul Contului său.

  Prin crearea Contului și/sau utilizarea Continutului și/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumpărătorul accepta în mod expres și fără echivoc Termenele și Condițiile Site-ului în ultima versiune actualizată care este comunicată în cadrul Site-ului, existent la data creării Contului și/sau utilizării conținutului și/sau la data plasării Comenzii.

   Vânzătorul își rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenele și Condițiile Site-ului pentru a reflecta orice modificare a modului și condițiilor de funcționare a Site-ului sau orice modificare a cerințelor legale. Documentul este opozabili Clienților / Utilizatorilor/ Cumpărătorilor de la momentul afișării în Site. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe Site versiunea modificata a Documentului, motiv pentru care vă rugăm să verificați periodic conținutul acestui Document.


  SCRIEREA DE REVIEW-URI, COMENTARII, ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI

   

   Scrierea de Review-uri, Comentarii, Întrebări și Răspunsuri se poate face, de către Utilizatori/Clienți/Cumpărători, în secțiunile “Întrebări frecvente” și “Review-uri”. Informațiile scrise pot fi atât pozitive, cât și negative, și se vor referi la caracteristicile și modul de folosire al unui produs sau serviciu.

   În momentul înregistrării unui anumit Review/Comentariu/Întrebare/Răspuns pe Site, Utilizatorii/Clienții/Cumpărătorii acordă Vânzătorului o licență neexclusivă, perpetuă, irevocabilă, nelimitată teritorial și dau dreptul Vânzătorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui și de a afișa acest conținut.

   Fiecare Utilizator/Client/Cumpărător, în momentul înscrierii de Review/Comentariu/Întrebare/Răspuns în secțiunile menționate, se angajează să respecte următoarele reguli:

  –   să facă referiri doar la caracteristici și/sau modul de utilizare al unui anumit produs sau serviciu, evitând informații legate de aspecte ce se pot schimba (preț sau oferte promoționale) sau informații care țin de modul desfășurării Comenzii;

  –    să folosească doar limba română. Sunt permise și cuvintele sau expresiile care, deși nu sunt considerate românești, sunt de largă utilizare în toate mediile referitoare la domeniul respectiv (ex.: mouse, notebook, plug and play);

  –    să utilizeze un limbaj corespunzător, neofensator, fără termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator/Client/Cumpărător;

  –  să se asigure de încadrarea corectă a conținutului introdus pe Site astfel: orice întrebare va fi înscrisă în secțiunea “Întrebări frecvente”, și orice Review va fi înscris în secțiunea “Review-uri”;

  –    să se asigure că informațiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinșelătoare și în conformitate cu legile aplicabile, respectând astfel inclusiv drepturile altor părți, drepturile de autor, de marca comercială, de licență sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;

  –   să foloseasca aceasta facilitate doar pentru a comunica sau a obține detalii suplimentare referitoare la un anumit produs sau serviciu de pe Site fără a face referire către alte firme ce promovează vânzarea și cumpărarea de produse sau servicii;

  –    să nu furnizeze sau să solicite, în niciun mod și în nicio măsură, date personale (detaliile de contact, informații despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume și/sau prenume etc.) sau orice altă informație care poate determina dezvăluirea acestor date personale;

  –  să nu înscrie informații și/sau detalii despre URL-uri (legături) din alte site-uri comerciale ce desfășoară aceeași activitate comercială ca și Vânzătorul;

  –   să nu încerce fraudarea serviciilor puse la dispoziție de către Vânzător sau să înscrie Review-uri/Comentarii/Întrebări/Răspunsuri care să conțină materiale de natura publicitară;

  –   să nu utilizeze Review-ul/Comentariul/ Întrebarea/Răspunsul ca mijloc de comunicare cu Vânzătorul, în acest sens se vor folosi datele de contact ale Vânzătorului înscrise pe Site.

   

   Pe lângă o evaluarea realista critică, în momentul înscrierii unui Review, Utilizatorul/Clientul/Cumpărătorul va adaugă și un Rating relevant pentru produsul sau serviciul aferent. Review-urile, împreună cu Rating-urile corespunzătoare lor, vor influența Rating-ul general al produsului sau serviciului, număr care apare între paranteze lângă titlul acestora. Astfel, un Review însoțit de un Rating mare duce la o creștere a Rating-ului general, iar un Review însoțit de un Rating mic duce la o scadere a Rating-ului general.

   

  Utilizatorii/Clienții/Cumpărătorii ce înscriu Review-uri la care atașează fișiere foto sau video vor respecta următoarele reguli:

  –    fișierele încărcate vor conține imagini și/sau videoclipuri care se referă la produsul sau serviciul pentru care se scrie Review-ul, asigurându-se că fișierele încărcate respectă drepturile de autor;

  –    fișierele încărcate nu vor conține violență, conținut pentru adulți, limbaj licențios sau alt conținut care ofensează o persoană/un grup pe baza rasei sau a originii etnice, a religiei, a handicapului, a sexului, a vârstei, a statutului de veteran,  a orientarii sexuale sau politice;

  –    fișierele încărcate nu vor conține informații legate de alte persoane;

  –  fișierele încărcate nu vor conține URL-uri sau watermark-uri către site-uri ce desfășoară aceeași activitate comercială ca Vânzătorul.

   Când un Review/Comentariu/Întrebare sau Răspuns este semnalat de către un Utilizator/Client/Cumpărător ca având un conținut inadecvat, dintr-o perspectivă strict subiectivă, acest conținut este examinat cu atenție de către Vânzător pentru a determina dacă încalcă Termeni și Condiții Site. Textele, fotografiile sau videoclipurile introduse sunt eliminate din Site numai dupa examinarea acestora de către Vânzător.

   În cazul în care Vânzătorul constata încălcarea Termenelor și Condițiilor în mod repetat, acesta își rezervă dreptul de a suspenda posibilitatea Utilizatorului/Clientului/Cumpărătorului de a înscrie Review-uri/Comentarii/Întrebări sau Răspunsuri în secțiunile “Întrebări frecvente” și “Review-uri”.


  PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

   

  Te rugăm să parcurgi  Politica de Confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul Document.


  FOLOLSIREA COOKIE-URILOR

   

   Vezi Politica de Cookies, care face parte din prezentul Document.


  FORȚĂ MAJORĂ

   

  Nici una din parți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare la termen și/sau în mod corespunzător, total sau parțial este datorată unui eveniment de forță majoră. Forță majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat.

   Daca în termen de 15 (cinsprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu încetează fiecare parte va avea dreptul să notifice celeilalte părți încetarea de plin drept a contractului fără ca vreuna dintre ele să poată pretinde celeilalte alte daune-interese.


  LEGEA APLICABILĂ – JURISDICTIA

   

   Prezentul contract este supus legii române. Eventualele litigii apărute între Vânzător și Utilizatori / Cumpărători se vor rezolva pe cale amiabila sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instantele judecătorești romane competente din Municipiul București.